Dierenworkshops

Kinderen en volwassenen krijgen in de wereld rondom hun heen elke dag te maken met dieren.
Uit diverse onderzoeken is gebleken dat dieren erg belangrijk zijn voor kinderen, en dat kinderen graag blijken te spelen bij vriendjes thuis die huisdieren hebben.

Dieren leren kinderen en volwassen veel over het leven zoals; verantwoordelijkheid nemen, veilig een band opbouwen en onvoorwaardelijke liefde.

Als je met een dier bezig bent, ben je helemaal aanwezig in het moment. Dieren helpen je te beseffen dat er meer is dan alleen maar hard werken en altijd maar druk zijn. Dieren geven je een zekere rust.

En wat is er nou heerlijker om een dier te knuffelen of om vreselijk te lachen om een rare streek die een kat uithaalt, of om vertederd te raken terwijl een hond in zijn mand ligt te snurken.
Of je het wil of niet, dieren raken je emoties.

Mirjam geeft op basisscholen dierenlessen. Tijdens deze lessen leren kinderen meer over dieren, leren zij respectvol om te gaan met dieren en hoe zij dieren moeten verzorgen. De lessen worden op een speelse wijze aangeboden en regelmatig gaan er ook echte dieren mee naar school. Er wordt gesproken, gezongen en gelachen over dieren.

Mirjam geeft op basisscholen dierenlessen. Tijdens deze lessen leren kinderen meer over dieren, leren zij respectvol om te gaan met dieren en hoe zij dieren moeten verzorgen.
De lessen worden op een speelse wijze aangeboden en regelmatig gaan er ook echte dieren mee naar school. Er wordt gesproken, gezongen en gelachen over dieren.

De cursus wordt altijd op maat aangeboden.

Andere workshops die ik geef, zijn:

Natuurworkshops

Natuurlijk koken workshops

Wandelingen/wildpluk workshops

Bloemenworkshops

Moestuinieren

"Wees zelf de verandering die je wilt zien"

-- Mahatma Ghandi