Natuur & Workshops

Mirjam is geboren in Amsterdam, maar tijdens haar jeugd groeide ze op in Purmerend en elke zomervakantie bracht zij door bij haar tante op de boerderij in Breedenbroek. Elke dag was Mirjam te vinden in de manege, in de tuin of op ontdekkingstocht. Al heel klein verslond ze geneeskrachtige kruiden/bloemen boeken. Alles wat in de groene omgeving groeide kende ze van naam en welke geneeskrachtige werking het had. Ook kweekte ze zelf groente en kruiden, van kaasjeskruid tot komkommerkruid. Mirjam werd in de buurt het "Bloemenmeisje" genoemd.

Met geneeskrachtige kruiden was ze altijd aan het experimenteren, haar huisdieren waren dan ook regelmatig proefkonijn, vaak met goed resultaat. Vaak gaf ze ongevraagd adviezen aan iedereen die het maar wilde horen.

Omdat het steeds serieuzer werd heeft haar vader in de tuin naast de schuur een huisje voor haar gebouwd. Het kruidenhuisje van Mirjam, voor haar boeken, kruiden en experimenten. Ze droomde ervan om mensen in haar huisje te ontvangen en aan hun haar eigen kruidenmengsels te verkopen..............

Het verhaal over het huisje is slechts één verhaal van de vele verhalen die Mirjam heeft over haar jeugd en de natuur. Met dezelfde passie als vroeger geeft Mirjam les aan kinderen.

Mirjam geeft natuurlessen aan jong en oud op. Tijdens de lessen leer je meer om je heen kijken en allerlei bijzondere dingen te zien en te ervaren.

De lessen worden altijd op maat samengesteld.

"We know the sap which courses through the trees
As we know the blood that courses through our veins.
We are part of the earth
And it is part of us.
The perfumed flowers are our sisters.
The bear, the deer, the great eagle,
These are our brothers.
The rocky crests, the dew in the meadow,
The body heat of the pony,
And man all belong to the same family."

-- Chief